En hurtigt tilberedt vegetarbowl med vietnamesiske smage. Vi steger plantefars med gulerod, chili, lime, hvidløg, ingefær og sojasauce. Vi serverer vores skønne bowl med hvidløgsris, mangosalsa og gulerodsbånd, og topper med urtemayo, mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Hvidløgsfed
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Lime
½ stk
Mango
½ stk
Rød chili
1 pose
Mynte & koriander
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Agurk
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
180 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
2 tsk
Ingefær
2 stk
Gulerod
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
2 tsk
Sukker til sauce
½ dl
Vand til sauce
2 spsk
Vand til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
¼ tsk
Salt til salat
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Skær lime i både.
Riv ingefær fint.
Riv halvdelen af gulerod groft, og skræl resten til lange, tynde bånd.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars i 1-2 min, eller indtil let brunet, og sænk til middel varme.
Tilsæt revet gulerod, chili, limesaft, ingefær, sukker, sojasauce, vand og resterende hvidløg, og lad simre i 6-8 min, eller indtil tyknet.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skræl mango, og skær i 1 cm tern.
Skær agurk i 1 cm tern.
Hak koriander og mynte fint.
Bland mayonnaise, vand, salt, et nip peber og halvdelen af koriander og mynte i en lille skål.
Bland agurk, mango, salt og et nip peber i en stor skål.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med mangosalsa, gulerod og plantefars.
Dryp med urtemayonnaise.
Drys med resterende koriander og mynte.