Her forkæler vi jer med masser af skønne ingredienser, der sammen giver dig en virkelig dejlig ret, der serveres i dybe skåle. Vi starter med ris, der får ekstra god smag ved at blive kogt med med stegt kokos. Når risene koger, bikser vi en fantastisk mangosalat sammen med glaskål, gulerod, koriander og mynte. Vi topper vores bowl med stegte rejer og en spændende ingefærsauce med chili, lime, soja og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
½ stk
Rød chili
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Ingefær
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Lime
1 pose
Mynte & koriander
150 g
Langkornede hvide ris
½ stk
Mango
½ stk
Glaskål, hvid
1 stk
Gulerod
15 g
Kokosmel
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
2 tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en en mellemstor gryde på middel varme.
Svits kokosmel i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, halver lime [½ stk, 2P].
Riv ingefær og hvidløg fint.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Bland chili, limesaft [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, ingefær [2 tsk | 4 tsk], sukker [2 tsk | 4 tsk], sojasauce og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] en lille skål.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Hak koriander og mynte fint.
Skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.
Skræl glaskål [1/2 stk, 2P], og skær i 2 cm tern.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Bland mango, glaskål, gulerod, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], koriander og mynte i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Krydr rejer med et nip salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret kokosris og mangosalat i dybe tallerkener.
Top med rejer og ingefærsauce.