topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk rejebowl

Vietnamesisk rejebowl

med cremet kokosris og frisk mangosalat

Her forkæler vi jer med masser af skønne ingredienser, der sammen giver dig en virkelig dejlig ret, der serveres i dybe skåle. Vi starter med ris, der får ekstra god smag ved at blive kogt med med stegt kokos. Når risene koger, bikser vi en fantastisk mangosalat sammen med glaskål, gulerod, koriander og mynte. Vi topper vores bowl med stegte rejer og en spændende ingefærsauce med chili, lime, soja og hvidløg.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Allergener:
Krebsdyr
Sulfitter
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

½ stk

Rød chili

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Ingefær

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Lime

1 pose

Mynte & koriander

150 g

Langkornede hvide ris

½ stk

Mango

½ stk

Glaskål, hvid

1 stk

Gulerod

15 g

Kokosmel

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

2 tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2541 kJ
Kalorier (kcal)607 kcal
Fedt18.3 g
Mættet fedt6.5 g
Kulhydrat86.8 g
Sukker21.3 g
Protein21.3 g
Salt5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kokosris
1

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en en mellemstor gryde på middel varme.

Svits kokosmel i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

Imens, halver lime [½ stk, 2P].

Riv ingefær og hvidløg fint. 

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Lav ingefærsauce
3

Bland chili, limesaft [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, ingefær [2 tsk | 4 tsk], sukker [2 tsk | 4 tsk], sojasauce og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] en lille skål.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav mangosalat
4

Hak koriander og mynte fint.

Skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.

Skræl glaskål [1/2 stk, 2P], og skær i 2 cm tern.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Bland mango, glaskål, gulerod, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], koriander og mynte i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Steg rejer
5

Krydr rejer med et nip salt. 

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. 

Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. 

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Server
6

Anret kokosris og mangosalat i dybe tallerkener.

Top med rejer og ingefærsauce.