Her er en ny opskrift til at sætte lidt ekstra krydderi på din taco-aften. Vi holder det enkelt med let tilberedte ingredienser, og fokuserer på lækre smage og teksturer. Fyld dine varme tortillas med hakket oksekød stegt i smagsintensiv asiatisk marinade, og top med revet gulerod, salat og crunchy peanuts. Det sidste og afgørende touch får du af svidende chili, frisk mynte og asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sennep, Soja)
½ stk
Rød chili
2 stk
Hvidløgsfed
225 g
Hakket oksekød
1 pose
Mynte
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
2 tsk
Ingefær
60 g
Blandet salat
1 stk
Gulerod, Julienne
½ dl
Vand til sauce
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).
Riv hvidløg og ingefær fint.
Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Skær lime i både.
Skyl salat.
Hak mynte og peanuts groft.
Bland hvidløg, ingefær, sojasauce, vand og et skvæt limesaft i en lille skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød med salt i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt marinade, og steg videre i 2-3 min, eller indtil tyknet og velduftende.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.
Fyld tortillabrød med salat, oksekød og gulerod.
Top med asiatisk mayonnaise, peanuts, mynte og chili.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.