I aften frister vi med en smuk og velsmagende ret med inspiration fra Vietnam. Vi starter med hele salatblade, som vi topper med nudler vendt med sojasauce, hvidløg, sød chilisauce, lime og krydrede vegetariske kødboller. Så tilsætter vi frisk agurk, gulerød, mynte og koriander, og så serverer vi herlighederne med en knasende sataydip med peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
4 g
Panamad
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
75 g
Udonnudler
(Indeholder Gluten, Hvede)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
40 g
Sød chilisauce
1 stk
Agurk
1 stk
Gulerod
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
½ stk
Lime
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Salat
100 g
Sataysauce
(Indeholder Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)
2 stk
Æg (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 6)
¼ tsk
Salt (trin 6)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær agurk i stave.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Imens, bland plantefars, Panamad, æg [2 stk | 4 stk], panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil let gyldne.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland sojasauce, hvidløg, sød chilisauce, limesaft [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip peber i en lille skål.
Kog nudler [½ pakke, 2P] i 4-6 min, eller indtil bløde, og hæld vand fra.
Vend nudler med sauce i gryden.
Skær roden af salat, og skil bladene ad.
Hak peanuts groft.
Bland peanuts og sataysauce i en lille skål.
Anret salat på tallerkener, og top med nudler og kødboller.
Tilsæt gulerod og agurk, dryp med olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Top med mynte og koriander.
Server med sataydip.