Vietnamesiske plantefarsboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesiske plantefarsboller

Vietnamesiske plantefarsboller

med frisk salat og knasende sataydip

I aften frister vi med en smuk og velsmagende ret med inspiration fra Vietnam. Vi starter med hele salatblade, som vi topper med nudler vendt med sojasauce, hvidløg, sød chilisauce, lime og krydrede vegetariske kødboller. Så tilsætter vi frisk agurk, gulerød, mynte og koriander, og så serverer vi herlighederne med en knasende sataydip med peanuts.

Tags:
Vegetarisk
Mælkefri
Plantebaseret
Allergener:
Gluten
Byg
Soja
Hvede
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

4 g

Panamad

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

75 g

Udonnudler

(Indeholder Gluten, Hvede)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

40 g

Sød chilisauce

1 stk

Agurk

1 stk

Gulerod

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

½ stk

Lime

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Salat

100 g

Sataysauce

(Indeholder Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 6)

¼ tsk

Salt (trin 6)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3034 kJ
Kalorier (kcal)725 kcal
Fedt31.2 g
Mættet fedt5.6 g
Kulhydrat73.4 g
Sukker27.5 g
Protein35.7 g
Salt6 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skær agurk i stave.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Lav  kødboller
2

Imens, bland plantefars, Panamad, æg [2 stk | 4 stk], panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål. 

Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil let gyldne.

Lav sauce
3

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland sojasauce, hvidløg, sød chilisauce, limesaft [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip peber i en lille skål.

Kog nudler
4

Kog nudler [½ pakke, 2P] i 4-6 min, eller indtil bløde, og hæld vand fra.

Vend nudler med sauce i gryden. 

Lav sataydip
5

Skær roden af salat, og skil bladene ad.

Hak peanuts groft.

Bland peanuts og sataysauce i en lille skål.

Server
6

Anret salat på tallerkener, og top med nudler og kødboller.

Tilsæt gulerod og agurk, dryp med olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Top med mynte og koriander.

Server med sataydip.