Za'atar-krydret aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Za'atar-krydret aubergine

Za'atar-krydret aubergine

med tahinisauce og græsk salatost

I aften drømmer vi os væk til middelhavet, og laver bagt aubergine og tomat krydret med den spændende krydderiblanding Za'atar, som giver en vidunderlig smag. Samtidig laver vi couscous som vi blander med løg, hvidløg og tomatpuré. Vi topper med salatost, tahinisauce, mandler og persille.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Sesam
Mælk
Nødder
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

1 stk

Aubergine

½ dåse

Tomatpuré

2 stk

Tomat

4 g

Saha-Ras

8 g

Za'atar

(Indeholder Sesam)

25 g

Tahini

(Indeholder Sesam)

1 pose

Bredbladet persille

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Sukker (trin 2)

2.5 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ tsk

Sukker (trin 4)

1 spsk

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3426 kJ
Kalorier (kcal)819 kcal
Fedt49 g
Mættet fedt16.9 g
Kulhydrat60.8 g
Sukker17.7 g
Protein27.1 g
Salt5.7 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag aubergine
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bland balsamico, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og za'atar i en stor skål.

Skær aubergine i kvarte på langs, vend i skålen med balsamico. Overfør til en bageplade med bagepapir, og krydr med et stort nip salt og peber. 

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil mør. 

Lav couscous
2

Imens, hak løg og hvidløg fint. 

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt hvidløg, Saha-Ras, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl], couscous og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Rør rundt med en gaffel, og dæk til med låg indtil servering.

Tilsæt tomat
3

Hak tomat groft.

Fordel tomat på bagepladen, når auberginen har 15 min tilbage. Dryp med olivenolie, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Bag i ovnen i 15 min.

Lav tahinisauce
4

Bland tahini, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og vand [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.

Forbered råvarer
5

Hak mandler og persille groft.

Server
6

Anret couscous på tallerkener.

Top med aubergine og smuldret salatost. 

Dryp med tahinisauce.

Drys med mandler og persille.