I aften drømmer vi os væk til middelhavet, og laver bagt aubergine og tomat krydret med den spændende krydderiblanding Za'atar, som giver en vidunderlig smag. Samtidig laver vi couscous som vi blander med løg, hvidløg og tomatpuré. Vi topper med salatost, tahinisauce, mandler og persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
1 stk
Aubergine
½ dåse
Tomatpuré
2 stk
Tomat
4 g
Saha-Ras
8 g
Za'atar
(Indeholder Sesam)
25 g
Tahini
(Indeholder Sesam)
1 pose
Bredbladet persille
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
2.5 dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ tsk
Sukker (trin 4)
1 spsk
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bland balsamico, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og za'atar i en stor skål.
Skær aubergine i kvarte på langs, vend i skålen med balsamico. Overfør til en bageplade med bagepapir, og krydr med et stort nip salt og peber.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil mør.
Imens, hak løg og hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt hvidløg, Saha-Ras, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl], couscous og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Rør rundt med en gaffel, og dæk til med låg indtil servering.
Hak tomat groft.
Fordel tomat på bagepladen, når auberginen har 15 min tilbage. Dryp med olivenolie, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
Bag i ovnen i 15 min.
Bland tahini, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og vand [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.
Hak mandler og persille groft.
Anret couscous på tallerkener.
Top med aubergine og smuldret salatost.
Dryp med tahinisauce.
Drys med mandler og persille.