I aften steger vi kylling krydret med den spændende krydderiblanding Za'atar, som giver en vidunderlig smag. Dejligt tilbehør er luftige ris, hvidløgsbagte gulerødder og rødbeder, syrlig citronyoghurt og frisk granatæble og mynte.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
4 g
Za'atar
(Indeholder Sesam)
2 stk
Gulerod
1 stk
Rødbede
½ stk
Granatæble
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
150 g
Langkornede hvide ris
4 g
Kyllingebouillon
½ stk
Citron
1 pose
Mynte
4 g
Hvide Løjer & Urter
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris, kyllingeboillon og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær gulerod (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Krydr kylling med et nip salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling i 2 min på hver side.
Overfør til en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med Za'atar [1/2 pakke, 2P]. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten.
Overfør granatæble [1/2 stk, 2P] til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Halver citron [½ stk, 2P].
Bland yoghurt og et stort skvæt citronsaft i en lille skål.
Krydr med et nip salt og peber.
Skær kylling i tynde skiver.
Anret ris og rodfrugter i dybe tallerkener.
Top med kylling og citronyoghurt.
Drys med granatæble og mynte.