Gem denne ret til en dag, hvor I virkelig er sultne, for her byder vi nemlig på et yderst solidt måltid, som hurtigt vil tilfredsstille jeres sult. Vi frister med amerikansk chorizo-biksemad med peberfrugt, tomater, ovnbagte kartofler, spinat, hvidløg og Worcestershire sauce. Lækkert tilbehør er karamelliserede løg og urtedressing med persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Chorizo-pølse
(Indeholder Mælk)
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Hvidløgsfed
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Løg
1 stk
Forårsløg
125 g
Cherrytomater
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
500 g
Kartofler
1 tsk
Sukker (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Vand (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær løg i tynde, halve skiver. Hak persille fint. Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær chorizo i 1 cm skiver. Bland fraiche [1/2 pakke, 2P] og halvdelen af persille i en lille skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme. Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, sukker [1 tsk | 2 tsk], vand [ 1 spsk | 2 spsk] og et nip salt, og lad simre i 7-8 min, eller indtil karamelliseret. Tag panden af varmen, og overfør til en lille skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en anden stegepande på middelhøj varme. Steg chorizo, peberfrugt og tomat med salt [1/2 tsk | 1 tsk ] i 1-2 min, eller indtil bløde. Tilsæt hvidløg og worcestershiresauce, og lad simre i 4-5 min.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag. Tilsæt bagte kartofler, spinat og halvdelen af forårsløg, og vend sammen.
Anret biksemad i dybe tallerkener. Top med løg. Drys med resterende forårsløg og persille. Server med urtedressing.