Kylling og ris kan laves på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smage. Vi steger kylling, gulerødder og broccoli, og glaserer dem med en lækker sauce med sød chili, sojasauce, sesamfrø og appelsin. Vi serverer kylling og grøntsager med cremet spinat-hvidløgsris.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Jasminris
250 g
Broccoli
1 stk
Gulerod
300 g
Kyllingebryststrimler
1 stk
Appelsin
40 g
Sød chilisauce
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
½ spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 spsk
Hvedemel (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Vand (trin 5)
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær broccoli i små buketter og stokken (skræl ved behov) i 1 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg broccoli og gulerod i 4-5 min. Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en tallerken.
Bland hvedemel [3 spsk | 6 spsk] og et stort nip salt og peber i en skål.
Vend kylling i mel, og overfør til en tallerken.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Pres appelsinsaft i en lille skål.
Tilsæt sød chilisauce, sojasauce, hvidvinseddike, vand [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og halvdelen af sesamfrø, og rør rundt.
Sænk til middel varme, og tilsæt sauce og grøntsager til stegepanden. Lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Smag til med salt og peber.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.
Top med kylling og grøntsager.
Drys med resterende sesamfrø.