topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Appelsinglaseret kylling

Appelsinglaseret kylling

med hvidløgsris og stegte grøntsager

Kylling og ris kan laves på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smage. Vi steger kylling, gulerødder og broccoli, og glaserer dem med en lækker sauce med sød chili, sojasauce, sesamfrø og appelsin. Vi serverer kylling og grøntsager med cremet spinat-hvidløgsris.

Tags:
Hurtig
Proteinrig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Jasminris

250 g

Broccoli

1 stk

Gulerod

300 g

Kyllingebryststrimler

1 stk

Appelsin

40 g

Sød chilisauce

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 spsk

Hvedemel (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)782 kcal
Energi (kJ)3272 kJ
Fedt16 g
Mættet fedt4.2 g
Kulhydrat106.2 g
Sukker27.4 g
Protein52 g
Salt5.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Pres eller hak hvidløg fint. 

Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Svits hvidløg i 30 sek.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. 

Forbered grøntsager
2

Skær broccoli i små buketter og stokken (skræl ved behov) i 1 cm tern.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg broccoli og gulerod i 4-5 min. Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en tallerken.

Bland hvedemel [3 spsk | 6 spsk] og et stort nip salt og peber i en skål.

Vend kylling i skålen, og overfør til en tallerken.

Steg kylling
4

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt sauce og grøntsager
5

Pres appelsinsaft i en lille skål.

Tilsæt sød chilisauce, sojasauce, vand [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og halvdelen af sesamfrø, og rør rundt. 

Sænk til middel varme, og tilsæt sauce og grøntsager til stegepanden. Lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.

Top med kylling og grøntsager.

Drys med resterende sesamfrø.