topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aromatisk kylling

Aromatisk kylling

med cajunkrydret orzo og cremet kålsalat

Skriger børnene efter mad? Så har du valgt den rette opskrift, her er nemlig vores bud på lynhurtig mad, som selvfølgelig stadig smager fantastisk. Har du aldrig hørt om orzo? Det er en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi koger orzo med gulerod og cajunkrydderier på mindre end 10 min. Samtidig steger vi kylling med skønne krydderier, og laver en hurtig salat med spinat, aioli og færdigskåret spidskål. Så er maden klar!

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Sennep
Hvede
Gluten
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kyllingebryststrimler

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

4 g

Kyllingebouillon

180 g

Orzo

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Gulerod

75 g

Spidskål, skåret

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

½ spsk

Hvedemel (trin 2)

½ dl

Vand (trin 2)

2 spsk

Smør (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)848 kcal
Energi (kJ)3546 kJ
Fedt36 g
Mættet fedt13 g
Kulhydrat76.1 g
Sukker9.7 g
Protein52.4 g
Salt7.9 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog orzo
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog orzo i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Tilsæt gulerod til gryden med orzo, når der 5 min tilbage af kogetiden.

Hæld vand fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid. 

Steg kylling
2

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande over middelhøj varme.

Steg kylling med Jorden Rundt, kyllingebouillon, hvedemel [1/2 spsk I 1 spsk] og et nip salt og peber i 3-4 min.

Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. 

Lav kålsalat
3

Imens, skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Bland spinat, spidskål [½ pose, 2P], aioli og et nip salt og peber i en skål.

Tilsæt Ay Cajun-ba og smør [2 spsk I 4 spsk] til gryden med færdig orzo, og vend sammen indtil smørret er smeltet.

Server
4

Anret orzo, kylling og kålsalat i dybe tallerkener. 

Dryp med yoghurt.