Skriger børnene efter mad? Så har du valgt den rette opskrift, her er nemlig vores bud på lynhurtig mad, som selvfølgelig stadig smager fantastisk. Har du aldrig hørt om orzo? Det er en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi koger orzo med gulerod og cajunkrydderier på mindre end 10 min. Samtidig steger vi kylling med skønne krydderier, og laver en hurtig salat med spinat, aioli og færdigskåret spidskål. Så er maden klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
4 g
Kyllingebouillon
180 g
Orzo
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
75 g
Spidskål, skåret
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
4 g
Panamad
1 stk
Gulerod, Julienne
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
½ spsk
Hvedemel (trin 2)
½ dl
Vand (trin 2)
2 spsk
Smør (trin 3)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog orzo i 8-9 min, eller indtil 'al dente'.
Tilsæt gulerod til gryden med orzo, når der 5 min tilbage af kogetiden.
Hæld vand fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - 'Al dente' betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande over middelhøj varme.
Steg kylling med Panamad, kyllingebouillon, hvedemel [1/2 spsk I 1 spsk] og et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl spinat.
Bland spinat, spidskål [½ pose, 2P], aioli og et nip salt og peber i en skål.
Tilsæt Ay Cajun-ba og smør [2 spsk I 4 spsk] til gryden med færdig orzo, og vend sammen indtil smørret er smeltet.
Anret orzo, kylling og kålsalat i dybe tallerkener.
Dryp med yoghurt.