Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i Hjælpecenter.
Biryani er en pakistansk ret, lavet af en blanding af krydderier, ris, kød og/eller grøntsager og yoghurt. Vores vidunderlige variant indeholder plantefars, krydret ris, løg og gulerod. Vi topper med granatæblekerner og to slags yoghurt, en med agurk og en med hummus.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
4 g
Saha-Ras
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
½ stk
Granatæble
1 pose
Mynte
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
2 g
Curry-On
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
50 g
Hummus
(Indeholder Sesam)
½ spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Vand (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Svits Saha-Ras i 30 sek.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Hak løg fint.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 7-8 min, eller indtil bløde. Tilsæt gulerod, og steg videre i 2-3 min. Overfør til gryden med kogt ris, og dæk til med låg.
Skær agurk i 1 cm tern.
Hak mynte groft.
Rul granatæble [1/2 stk, 2P] mellem hænderne, så frøene løsnes, og skær over på midten. Løsn frøene med hænderne i en skål med vand. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt plantefars, Curry-On, vand [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og steg i 4-5 min, eller indtil brunet.
Krydr med et nip peber, og tag panden af varmen.
Bland agurk, yoghurt [1 spsk | 2 spsk] og et nip mynte i en mellemstor skål.
Bland hummus, resterende yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip peber i en lille skål.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med plantefars, agurk og hummusyoghurt.
Drys med granatæblefrø og resterende mynte.