Aromatisk plantefars-biryani
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aromatisk plantefars-biryani

Aromatisk plantefars-biryani

med syrlig granatæble og frisk mynte

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i Hjælpecenter.

Biryani er en pakistansk ret, lavet af en blanding af krydderier, ris, kød og/eller grøntsager og yoghurt. Vores vidunderlige variant indeholder plantefars, krydret ris, løg og gulerod. Vi topper med granatæblekerner og to slags yoghurt, en med agurk og en med hummus.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Gluten
Byg
Soja
Mælk
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

4 g

Saha-Ras

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

1 stk

Agurk

½ stk

Granatæble

1 pose

Mynte

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

2 g

Curry-On

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

50 g

Hummus

(Indeholder Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Vand (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)719 kcal
Energi (kJ)3010 kJ
Fedt29.53 g
Mættet fedt7.5 g
Kulhydrat82.26 g
Sukker18.1 g
Protein25.95 g
Salt4.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Svits Saha-Ras i 30 sek.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Steg grøntsager
2

Hak løg fint.

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme. 

Steg løg i 7-8 min, eller indtil bløde. Tilsæt gulerod, og steg videre i 2-3 min. Overfør til gryden med kogt ris, og dæk til med låg.

Forbered frugt og grønt
3

Skær agurk i 1 cm tern.

Hak mynte groft.

Rul granatæble [1/2 stk, 2P] mellem hænderne, så frøene løsnes, og skær over på midten. Løsn frøene med hænderne i en skål med vand. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Steg plantefars
4

Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt plantefars, Curry-On, vand [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og steg i 4-5 min, eller indtil brunet.

Krydr med et nip peber, og tag panden af varmen.

Bland hummusyoghurt
5

Bland agurk, yoghurt [1 spsk | 2 spsk] og et nip mynte i en mellemstor skål.

Bland hummus, resterende yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip peber i en lille skål.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med plantefars, agurk og hummusyoghurt.

Drys med granatæblefrø og resterende mynte.