I dag drømmer vi os væk til Thailand, og laver en fantastisk gryderet, fyldt med spændende ingredienser. Vores gryderet indeholder løg, spidskommen, karrypasta, kartofler, kokosmælk, linser, tahini, sojasauce, spinat og citron. Vi topper den med knasende cashewnødder, og frisk agurk, koriander og chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
½ stk
Rød chili
1 pose
Koriander
½ pakke
Grønne linser
40 g
Grøn karrypasta
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Byg, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
25 g
Tahini
(Indeholder Sesam)
1 stk
Agurk
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
300 g
Kartofler
2 g
Spidskommen, stødt
1 stk
Løg
180 ml
Kokosmælk
60 g
Spinat
½ spsk
Olie til stegning
2 dl
Vand til gryderet
¼ tsk
Sukker til gryderet
Hak løg fint.
Skær kartofler i 1 cm tern.
Hæld væde fra linser.
Halver citron.
Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt spidskommen og karrypasta til stegepanden, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt kartofler, vand og kokosmælk, og bring i kog.
Kog under låg på middellav varme i 18-20 min, eller indtil kartoflerne er møre.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist cashewnødder i 3-4 min, eller indtil sprøde, og overfør til en lille skål.
Skyl spinat.
Skær agurk i tynde stave.
Tilsæt tahini, sojasauce og linser til panden med gryderet, og lad simre i 2-3 min.
Tag panden af varmen.
Tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen.
Tilsæt citronsaft, sukker og et nip salt og peber.
Anret gryderet i dybe tallerkner.
Top med agurk og cashewnødder.
Drys med koriander og chili.