Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Navnet buddhabowl kommer fra, at den består af mange typer af ingredienser, som sammen skaber en god balance. I aften fylder vi vores buddhabowl med mango, gulerod, agurk, avocado, luftige ris og kikærter stegt med honning og ingefær. Vi topper vores velsmagende bowl med peanuts, chili, mynte og koriander, og serverer den med asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Agurk
½ stk
Mango
½ stk
Lime
1 pose
Mynte & koriander
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 stk
Gulerod
1 stk
Avocado
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pakke
Kikærter
25 g
Honning-ingefærdressing
(Indeholder Sennep)
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
½ stk
Rød chili
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Sukker (trin 4)
Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær agurk i 2 cm tern.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Skræl mango [½ stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Halver lime [½ stk, 2P].
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Hæld væde fra kikærter.
TIP: Brug to skærebrætter ved behov.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kikærter, sojasauce, honning-ingefærdressing [1/2 pakke, 2P], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort skvæt limesaft, og lad simre i 2-3 min.
Imens, hak peanuts groft.
Hak mynte og koriander fint.
Anret ris, kikærter, mango, gulerod, agurk og avocado i skåle.
Krydr avocado med et nip salt.
Top med peanuts, chili, mynte og koriander.
Server med asiatisk mayonnaise.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.