Spis fisk mindst én gang om ugen, siger de, så vi gør, hvad vi kan og sætter laks på menuen. I denne opskrift lader du fisken koge med i en helt fantastisk gryderet med et asiatisk præg. Lad smagen af karrypasta, ingefær, hvidløg og kokosmælk blandes med godbidder som chili, lime og grøntsager.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 ml
Kokosmælk
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
1 stk
Gulerod
½ stk
Zucchini
½ stk
Ingefær
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Lime
½ pose
Koriander
½ stk
Rød chili
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
150 g
Fuldkornsnudler
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 3)
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Skær gulerod (uskrællet) og zucchini [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg zucchini og gulerod i 6-7 min, eller indtil møre, og overfør til en tallerken.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Imens, riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvidløg fint.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Hak koriander [1/2 pose, 2P] groft.
Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg ingefær, hvidløg, chili og karrypasta i 1-2 min, eller indtil velduftende.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Sænk til middel varme.
Tilsæt kokosmælk, et skvæt limesaft og salt [1/2 tsk I 1 tsk], og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Imens, fjern skind fra laks, og skær kød i 3 cm tern.
Tilsæt laks til stegepanden, og lad simre i 5 min, eller indtil gennemstegt.
Tilsæt zucchini og gulerod lige inden servering.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, tilsæt nudler til gryden med kogende vand, og kog i 1-2 min, eller indtil bløde.
Hæld vand fra, og skyl under koldt vand i en si.
Anret nudler i dybe tallerkener.
Top med laksegryde og koriander.
Server med limebåde.