Asiatiske grøntsagsfrikadeller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiske grøntsagsfrikadeller

Asiatiske grøntsagsfrikadeller

med sprød rissalat og syltede agurkebånd

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften går den kulinariske rejse til Japan, og vi frister med skønne japanske grøntsagsfrikadeller med forårsløg, ingefær, spidskål, gulerod og sojasauce. Lækkert tilbehør er en nudelsalat med rødkål, spidskål, gulerod, slikærter og sesamfrø. Vi topper frikadellerne og salaten med srirachasauce og sesammayo!

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Stærk
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter
Sennep
Sesam
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Forårsløg

2 stk

Gulerod

½ stk

Ingefær

150 g

Spidskål, skåret

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

25 g

Panko

(Indeholder: Sulfitter, Hvede, Gluten)

150 g

Basmatiris

50 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholder: Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)

10 g

Sriracha

1 stk

Agurk

60 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

2 stk

Æg (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ tsk

Sukker (trin 2)

2 spsk

Vand* (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)618 kcal
Energi (kJ)2585 kJ
Fedt20.2 g
Mættet fedt2.9 g
Kulhydrat86.9 g
Sukker14.7 g
Protein19.2 g
Salt17.5 g

Redskaber

Rivejern
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Riv gulerod (uskrællet) groft og ingefær [1/2 stk, 2P] fint. 

Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

Skræl agurk til lange, tynde bånd.

Bland hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], agurk, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt i en lille skål. Gem en smule syltelage [1 spsk | 2 spsk], og hæld resten fra lige inden servering.

Bland fars
3

Pisk æg [2 stk | 4 stk] i en mellemstor skål. Tilsæt panko, det hvide forårsløg, ingefær, halvdelen af spidskål, halvdelen af gulerod, halvdelen af sojasauce, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og rør rundt.

Steg grøntsagsfrikadeller
4

Hæld olivenolie i to stegepander, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til fritters (3 pr. person), og steg i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Bland rissalat
5

Bland spinat, resterende spidskål, gulerod, resterende sojasauce, syltelage og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Tilsæt færdig ris, og vend sammen.

Server
6

Anret grøntsagsfrikadeller, rissalat og agurk på tallerkener.

Dryp med sriracha [1/2 pakke, 2P]. 

Drys med det grønne forårsløg.

Server med sesammayonnaise.

TIP: Undlad srirachaen, hvis du ikke er til stærk mad.