Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften går den kulinariske rejse til Japan, og vi frister med skønne japanske grøntsagsfrikadeller med forårsløg, ingefær, spidskål, gulerod og sojasauce. Lækkert tilbehør er en nudelsalat med rødkål, spidskål, gulerod, slikærter og sesamfrø. Vi topper frikadellerne og salaten med srirachasauce og sesammayo!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Forårsløg
2 stk
Gulerod
½ stk
Ingefær
150 g
Spidskål, skåret
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
25 g
Panko
(Indeholder: Sulfitter, Hvede, Gluten)
150 g
Basmatiris
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder: Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
10 g
Sriracha
1 stk
Agurk
60 g
Spinat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
2 stk
Æg (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 2)
2 spsk
Vand* (trin 2)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Riv gulerod (uskrællet) groft og ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Skræl agurk til lange, tynde bånd.
Bland hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], agurk, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt i en lille skål. Gem en smule syltelage [1 spsk | 2 spsk], og hæld resten fra lige inden servering.
Pisk æg [2 stk | 4 stk] i en mellemstor skål. Tilsæt panko, det hvide forårsløg, ingefær, halvdelen af spidskål, halvdelen af gulerod, halvdelen af sojasauce, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og rør rundt.
Hæld olivenolie i to stegepander, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til fritters (3 pr. person), og steg i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Bland spinat, resterende spidskål, gulerod, resterende sojasauce, syltelage og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Tilsæt færdig ris, og vend sammen.
Anret grøntsagsfrikadeller, rissalat og agurk på tallerkener.
Dryp med sriracha [1/2 pakke, 2P].
Drys med det grønne forårsløg.
Server med sesammayonnaise.
TIP: Undlad srirachaen, hvis du ikke er til stærk mad.