I aften går den kulinariske rejse til Japan, og vi frister med skønne asiatiske grøntsagsfrikadeller med forårsløg, ingefær, spidskål, gulerod og sojasauce. Skønt tilbehør er luftige ris og en frisk salat med med spidskål, spinat og syltet agurk. Vi topper herlighederne med sriracha og asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Forårsløg
1 stk
Gulerod
1 stk
Ingefær
150 g
Spidskål, skåret
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
10 g
Sriracha
1 stk
Agurk
60 g
Spinat
150 g
Langkornede hvide ris
½ stk
Lime
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
2 stk
Æg (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 2)
Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, snit forårsløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft og ingefær (uskrællet) fint.
Skyl spinat.
Halver lime [½ stk, 2P].
Skræl agurk til lange, tynde bånd.
Bland et stort skvæt limesaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en lille skål. Tilsæt agurk, og vend sammen.
Pisk æg [2 stk | 4 stk] i en mellemstor skål.
Tilsæt panko, forårsløg, ingefær [2 tsk | 4 tsk], gulerod, sojasauce [½ pakke, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk], peber og halvdelen af spidskål, og rør rundt.
Hæld olivenolie i en stor stegepande [2 stk, 4P], så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til frikadeller (3 pr. person) direkte i panden, tryk flade med en palet, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke frikadellerne for tidligt, da de kan falde sammen.
Vend spinat, resterende spidskål og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i skålen med agurk.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret frikadeller, ris og salat på tallerkener.
Dryp med sriracha [½ pakke, 2P].
Server med asiatisk mayonnaise.
TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.