Asiatiske grøntsagsfrikadeller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiske grøntsagsfrikadeller

Asiatiske grøntsagsfrikadeller

med langkornede ris og syltede agurkebånd

I aften går den kulinariske rejse til Japan, og vi frister med skønne asiatiske grøntsagsfrikadeller med forårsløg, ingefær, spidskål, gulerod og sojasauce. Skønt tilbehør er luftige ris og en frisk salat med med spidskål, spinat og syltet agurk. Vi topper herlighederne med sriracha og sesammayonnaise.

Tags:
Vegetarisk
Stærk
Mælkefri
<650 kcal 2P-baseret
Hurtig
Plantebaseret
Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Vegansk sesammayonnaise

(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Lime

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Agurk

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

2 tsk

Ingefær

150 g

Spidskål, skåret

1 stk

Gulerod

60 g

Spinat

2 stk

Forårsløg

10 g

Sriracha

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ tsk

Sukker til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

1

Æg til fritters

½ tsk

Salt til fritters

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2530 kJ
Kalorier (kcal)605 kcal
Fedt18.8 g
Mættet fedt2.3 g
Kulhydrat94.1 g
Sukker11.4 g
Protein15.3 g
Salt5.8 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt agurk
2

Imens, snit forårsløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft og ingefær (uskrællet) fint.

Skyl spinat.

Halver lime.

Skræl agurk til lange, tynde bånd.

Bland et stort skvæt limesaft, sukker og salt i en lille skål. Tilsæt agurk, og vend sammen.

Bland fars
3

Pisk æg i en mellemstor skål.

Tilsæt panko, forårsløg, ingefær, gulerod, sojasauce, salt, et nip peber og halvdelen af spidskål, og rør rundt.

Steg grøntsagsfrikadeller
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til frikadeller (3 pr. person) direkte i panden, tryk flade med en palet, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Vend ikke frikadellerne for tidligt, da de kan falde sammen.

Lav salat
5

Vend spinat, resterende spidskål og salt i skålen med agurk.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret frikadeller, ris og salat på tallerkener.

Dryp med sriracha.

Server med sesammayonnaise.

TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.