Tid til at lave en enkel og velsmagende middag. Vi svøber kylling i bacon, der bliver sprød og gylden i ovnen og tilsætter hvidløg og creme fraiche til kartoffelmosen for endnu mere smag. Gulerod og grønne bønner er perfekt tilbehør, men ingen weekendmiddag er komplet uden en sauce - i aften pisker vi en lækker variant sammen med stegte løg til at toppe kyllingen og mosen med.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
62.5 g
Bacon, skiver
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Løg
100 g
Brun sovs
(Indeholder Mælk)
1 stk
Gulerod
150 g
Grønne bønner
1 pose
Purløg
1 stk
Hvidløgsfed
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 4)
½ dl
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt crème fraiche, salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
Imens, skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Skær ender af grønne bønner.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Fordel gulerod og grønne bønner på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.
Skær kylling i 3 cm strimler på et andet skærebræt, og svøb i bacon [½ pakke, 2P].
Opvarm en stor stegepande på høj varme.
Steg kylling i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en anden bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 5-6 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt brun sovs og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Smag til med salt og peber.
Hak purløg fint.
Anret hvidløgsmos og grøntsager på tallerkener.
Top med kylling og løgsovs.
Drys med purløg.