Bagt citronpeberkylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bagt citronpeberkylling

Bagt citronpeberkylling

med kartoffel-pastinakmos og æblesalat

Kylling, kartofler, sauce og salat. Det har I sikkert spist mange gange. I aften overrasker vi dog med spændende twist på de klassiske råvarer. Vi koger kartofler med pastinak, og moser dem til et cremet kartoffel-pastinakmos. Kyllingen krydrer vi med citronpeber, og bruner den på panden. Derefter lader vi den bages færdig i ovnen, inden vi topper den med en fantastisk dildsauce. Aftenens salat indeholder spinat, gulerod og æble.

Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Kyllingebouillon

280 g

Kyllingebryst

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

30 g

Spinat

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Dild

1 stk

Gulerod

1 stk

Pastinak

500 g

Bagekartoffel

2 g

Citronpeber

1 stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Smør til sauce

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3654 kJ
Kalorier (kcal)873 kcal
Fedt46.6 g
Mættet fedt23.6 g
Kulhydrat74.4 g
Sukker22.4 g
Protein44.2 g
Salt4.1 g

Fremgangsmåde

Forbered kartofler og pastinak
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern.

Lav kartoffel-pastinakmos
2

Kog kartofler og pastinak i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Steg kylling
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt og citronpeber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav sauce
4

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak dild fint.

Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon, dild og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet. Stil til side, og hold varm.

Lav æblesalat
5

Skyl spinat.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Kom spinat, gulerod, æble, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Vend sammen lige inden servering.

Server
6

Anret kylling, kartoffel-pastinakmos og æblesalat på tallerkener.

Top kylling med sauce.