Bagte oksekødboller i cajun-tomatsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bagte oksekødboller i cajun-tomatsauce

Bagte oksekødboller i cajun-tomatsauce

med ostekartoffelmos og bagt broccoli

En solid hverdagsret til dig, der har lyst til blød kartoffelmos med finrevet ost, og kødboller i krydret tomatsauce. Kødbollerne bages sammen med broccoli. Broccoli er faktisk i familie med blomkål. Broccolibuketterne vi spiser, er blomsterknopper, der ikke har haft mulighed for at springe ud endnu. Og vi smider endelig ikke broccolistammen ud! Her skærer vi den i små stykker og bager dem sammen med buketterne og kødbollerne.

Tags:
Hurtig
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk
Æg
Gluten
Hvede
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner
Hakket oksekød

225 g

Hakket oksekød

Finrevet ost

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

Hvidløgsfed

1 stk

Hvidløgsfed

Broccoli

250 g

Broccoli

Rasp

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

Kartofler

500 g

Kartofler

Ay Cajun-ba

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

Kyllingebouillon

4 g

Kyllingebouillon

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

½ pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

Tomatpuré

1 dåse

Tomatpuré

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Mælk til mos

3 spsk

Mælk til mos

Salt til mos

½ tsk

Salt til mos

Salt til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til grøntsager

Vand til sauce

1 dl

Vand til sauce

Salt til sauce

½ tsk

Salt til sauce

Sukker til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2822 kJ
Kalorier (kcal)674 kcal
Fedt25.2 g
Mættet fedt10.4 g
Kulhydrat72.6 g
Sukker17 g
Protein38.9 g
Salt8.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt, finrevet ost og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Form kødboller
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.

Bland hakket oksekød, rasp og salt i en stor skål.

Form fars til kødboller (4 pr. person).

Bag kødboller og broccoli
3

Fordel kødboller på en bageplade med bagepapir.

Fordel broccoli på samme bageplade, og krydr med salt.

Bag i ovnen i 12-14 min, eller indtil kødbollerne er brune og gennemstegte.

TIP: Brug to bageplader, hvis der ikke er plads på en.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Lav sauce
4

Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt hvidløg, tomatpuré, hakkede tomater, kyllingebouillon, vand, salt, sukker, Ay Canjun-ba og et nip peber, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt kødboller
5

Vend færdigstegte kødboller i saucen, og lad simre i 2-3 min.

Server
6

Anret kartoffelmos, broccoli og kødboller på tallerkener.

Top kødboller med resterende sauce.