I aften skal vi have ris, kylling og grøntsager tilberedt med masser af fantasi! Vi bruner kyllingen, og steger den færdig i ovnen. Samtidig steger vi gulerod, zucchini, pak choi og hvidløg. Alt dette topper vi med en fantastisk, sød chilisauce!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
40 g
Sød chilisauce
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Lime
1 stk
Forårsløg
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulerod
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Zucchini
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med et nip salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skær gulerod (uskrællet) i 1/2 cm tern.
Hak pak choi groft.
Skær zucchini [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Snit forårsløg fint.
Skær lime i både.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod og zucchini med Ginger Ninja i 3-4 min.
Tilsæt pak choi og hvidløg, og steg videre i 1 min.
Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og overfør til en skål.
Bland sød chilisauce, sojasauce og et stort skvæt limesaft i en lille skål.
Opvarm samme stegepande på middellav varme.
Tilsæt chilisauce, og lad simre i 30 sek, eller indtil gennemvarmet.
Skær kylling i skiver.
Anret ris og grøntsager i dybe tallerkener.
Top med kylling og chilisauce.
Drys med forårsløg.
Server med limebåde.