I aften tilbereder vi vores egen pulled chicken lavet af BBQ-krydret kylling, som vi først ovnsteger. Kyllingen får selskab i ovnen af cajun-krydret paprika, gulerod og løg. Samtidig koger vi bulgur, som vi derefter blander med frisk spinat. Vi topper herlighederne med en dejlig limedressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
30 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Peberfrugt
2 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
½ stk
Lime
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
2.5 dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Placer kylling i den ene side af en bageplade med bagepapir, og krydr med salt.
Skær peberfrugt i 2 cm tern, gulerod (uskrællet) i 1 cm skiver og rødløg i 2 cm både. Fordel i den anden side af bagepladen. Dryp med olivenolie, og krydr med Ay Cajun-ba, salt og peber. Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt bulgur og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Imens, skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland fraiche og limesaft [1 tsk | 2 tsk] i en lille skål, og krydr med salt og peber.
Skyl spinat.
Rør spinat, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i gryden med færdig bulgur.
Træk kylling i strimler med to gafler.
Vend kylling med BBQ-sauce [1/2 pakke, 2P] og et skvæt limesaft i en skål.
Anret spinatbulgur i dybe tallerkener.
Top med kylling og grøntsager
Dryp med limedressing.