I aften byder vi på skøn vegetarbowl med bbq-smag, som er nem og hurtig at lave. Vi starter med luftige basmatiris, og så bygger vi vores skål med BBQ-stegt portobello, en frisk kålsalat med gulerod og lime, frisk avocado og ananas og syltede løg. Vi topper med yoghurt og forårsløg, og så er maden klar.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Lime
1 stk
Avocado
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
150 g
Portobello
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
150 g
Snittet kålsalat
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
½ pose
Kruspersille
½ stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
½ stk
Mango
1 stk
Forårsløg
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
2 spsk
Vand til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
1 spsk
Olie til stegning
2 spsk
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til salat
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Skær lime i både.
Hak persille fint.
Bland fraiche, persille, vand, salt og et nip peber i en lille skål.
Hak svampe groft.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe med et nip salt og peber i 4-5 min, eller indtil bløde.
Sænk til middel varme.
Tilsæt BBQ-sauce, Ay Cajun-ba og vand, og steg videre i 2-3 min.
Imens, halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Snit forårsløg fint.
Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.
Bland kålsalat, gulerod, limesaft, salt og et nip peber i en stor skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med svampe, salat, avocado, rødløg og mango.
Krydr avocado med et nip salt.
Top med fraiche og forårsløg.
Server med resterende limebåde.