Fyld gaffelen med de fem grundsmage, og nyd, hvor ekstraordinær god vegetarisk mad kan være. Denne friske ret laves hurtigt og nemt med ovnstegt græskar og blomkål, bulgur og syltede løg. Myntesauce, græskarkerner og salat giver retten prikken over i’et, og med bare en smule har du en farverig og gastronomisk oplevelse foran dig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Græskarkerner
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
250 g
Blomkål
½ stk
Butternutsquash
1 stk
Citron
75 g
Fraiche
1 stk
Rødløg
25 ml
Hvidvinseddike
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Agurk
60 g
Spinat
1 pose
Mynte
3 dl
Vand
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skær butternutsquash (skrællet eller uskrællet) i både, og fjern kerner. Skær blomkål [200 g, 2 pers | 400 g, 4 pers] i små buketter. Fordel butternutsquash og blomkål på en bageplade med bagepapir, og dryp med en smule olivenolie*. Drys med baharat, salt* og peber*. Vend sammen, og bag i 20-25 min.
Bring vand* og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt bulgur, og kog i 2-3 min. Tag gryden af varmen, og dæk til med låg. Lad hvile i 12-15 min.
Skær rødløg i tynde skiver. Bland hvidvinseddike, vand* [3 spsk, 2 pers. | 6 spsk, 4 pers], et nip salt* og peber* i en skål. Tilsæt rødløg, og stil til side.
Riv citronskal, og skær citron i både. Hak spinat groft. Hak agurk groft. Hak mynteblade groft.
Bland fraiche, citronsaft og 1/2 mynte i en skål. Bland citronskal og spinat i gryden med bulgur.Dræn syltede rødløg i en si.
Anret bulgursalat, bagte grøntsager, agurk og syltede rødløg på tallerkener. Top med myntedressing, græskarkerner og resterende mynte. Server med citronbåde.