Her får du en farvestærk bønnechili med majs og kidneybønner. Quinoa får ekstra smag af bouillon, og chimichurrien får perfekt styrke af chili, koriander, hvidløg og lime. Mexico har meget mere at byde på end tacos og tortillas.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Rødløg
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rød peberfrugt
1 dåse
Majs
1 pakke
Kidneybønner
5 g
Tex-Mex
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
1 dåse
Tomatpuré
½ stk
Rød chili
1 pose
Koriander
1 stk
Lime
100 g
Quinoa
2 g
Spidskommen, stødt
1 spsk
Olivenolie
¼ tsk
Salt
4 dl
Vand
Bring vand* (se ingrediensliste) i kog i en gryde. Opløs grøntsagsbouillon i det kogende vand*. Tilsæt quinoa, og bring i kog. Skru ned for varmen, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store. Tag gryden af varmen, si quinoa, hæld tilbage i gryden, og læg låg på.
Skær rødløg [½ stk, 2 pers.] i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Hak peberfrugt fint. Skyl majs og kidneybønner under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme. Steg spidskommen og Tex Mex i 30 sek.
Tilsæt rødløg, peberfrugt og halvdelen af hvidløg, og steg i 3-4 min. Tilsæt majs, kidneybønner, hakkede tomater, tomatpuré, et nip salt* og vand* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.]. Lad simre i 5-8 min. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt ekstra vand hvis det er tørt. Lad sovsen simre i 5-8 min. Krydr med salt* og peber*.
Hak koriander fint. Halver chili [½ stk, 2 pers.], fjern kerner, og hak fint. Skær lime i både. Bland koriander (gem lidt til anretning), chili, resterende hvidløg, olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] og limesaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] i en skål.
Anret quinoa og bønnechili i dybe tallerkener. Top med chimichurri og resterende koriander.