Smag på typiske brasilianske smage med vores Brasiliansk reje-og kokosmælkgryde. Her får gyldenstegte rejer selskab af en krydret og cremet kokosmælksauce, og friskhed til retten kommer i form af en herlig salsa lavet på stegte majs, peanuts, rødløg, lime og koriander. En farverig smagsoplevelse, der får dine smagsløg til at danse samba!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
125 ml
Kokosmælk
½ pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
1 pose
Koriander
1 g
Chiliflager
1 stk
Lime
150 g
Basmatiris
½ stk
Rødløg
1 dåse
Majs
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
4 g
Panamad
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til salsa
½ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Salt til rejer
½ spsk
Smør til sauce
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, halver lime.
Hak koriander og rødløg fint.
Hak peanuts groft.
Hæld væde fra majs.
Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne.
Bland majs, rødløg, peanuts, koriander, et skvæt limesaft og salt i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en skål.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Smelt smør i samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Tilsæt Panamad og chiliflager, når smørret er smeltet, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og salt, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris og sauce i dybetallerkener.
Top med rejer og peanutsalsa.