I aften lader vi os inspirere af mexicansk madlavningskunst, og frister med grillost som vi panerer i panko og cajunkrydderier, og derefter bager gylden. Vi laver også sprøde kartoffelbåde med Tex-Mex krydderi og en frisk tomatsalat med majs, avocado og spinat. Og så topper vi herlighederne med spicy srirachamayo og syrlig limesaft.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
5 g
Tex-Mex
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 dåse
Majs
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Avocado
1 stk
Tomat
½ stk
Lime
20 g
Sriracha
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Tex-Mex, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hæld væde fra majs.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet.
Stil til side, og lad køle af.
Skær grillost i skiver (3 pr. person).
Kom hvedemel [2 spsk | 4 spsk] i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Bland panko, Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk I 1 tsk], et stort nip peber og olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en tredje dyb tallerken.
Vend grillost i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Fordel grillost på en bageplade med bagepapir, og dryp med olivenolie, når kartoflerne har 12 min tilbage.
Bag i resterende tid, eller indtil gyldne.
Imens, skyl spinat.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern.
Hak tomat groft.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Bland majs, avocado, tomat, spinat, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Bland mayonnaise og sriracha i en lille skål.
Anret kartofler, grillost og salat på tallerkener.
Server med srirachamayonnaise og limebåde.