Byd familien på disse hjemmelavede burgere, en undervurderet ret at lave fra bunden. Her giver vi dig en enkel opskrift på klassiske cheeseburgere, hvor vi lader cremet mozzarella smelte over saftige bøffer. Karamelliserede løg giver smagsintensitet, og friske grøntsager giver friskhed. Bløde briocheboller og sprøde hjemmelavede fritter supplerer perfekt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Panamad
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
2 stk
Briocheboller
250 g
Hakket oksekød
500 g
Kartofler
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
50 g
Ketchup
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
efter behov
Smør (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
1 stk
Æg (trin 3)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.
Skær løg i tynde, halve skiver. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stegepande på middel varme. Steg løg i 10-12 min. Tilsæt sukker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip salt*, når der er 5 min tilbage.
Skær tomat i tynde skiver. Skræl agurk til lange, tynde bånd, eller skær i tynde skiver. Skræl gulerod, og riv groft. Bland hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko, Panamad, gulerod [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en skål. Form fars til bøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg bøffer i 5-6 min på hver side. Drys med revet mozzarella, når der er 3 min tilbage. VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skær boller over på midten, og varm i ovnen i 2-3 min.
Smør boller med ketchup. Fyld med bøf, tomat, agurk, løg og resterende gulerod. Server med fritter.