I aften går den kulinariske rejse til Indien, og om under en time kan du se frem til at øse en fantastisk Chicken Tikka Masala op. Vi steger kylling, gulerod og peberfrugt, og krydrer med Tikka masala, hvidløg, ingefær og sojasauce. Den lækre cremede konsistens, der kendetegner retten, opnås ved at tilsætte en god omgang fløde. Vi serverer den indiske delikatesse med jasminris og forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
1 stk
Peberfrugt
stk
Grøn peberfrugt
½ stk
Ingefær
1 stk
Hvidløgsfed
30 g
Tikka masala
300 g
Kyllingebryststrimler
½ dåse
Tomatpuré
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Forårsløg
1 g
Chiliflager
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 tsk
Salt (trin 4)
1 dl
Vand (trin 4)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Skær løg i tynde, halve skiver. Skær gulerod (uskrællet) i halve skiver. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Hak forårsløg fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt* og peber*, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt. Overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg løg, peberfrugt og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt tikka masala, hvidløg, ingefær, tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og salt [1 tsk | 2 tsk], og steg videre i 1 min. Tilsæt madlavningsfløde og vand* [1 dl | 2 dl], og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt kylling og kødsaft fra tallerken til panden, og vend sammen.
Anret ris og tikka masala i dybe tallerkener. Top med forårsløg. Drys med et nip chiliflager. TIP: Undlad chiliflagerne, hvis du ikke er til stærk mad.