En mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Chili con carne med sorte bønner, hakkede tomater, rødløg og Tex-Mex krydderi. Serveres med sprøde tortillachips, mild mozzarella, spicy jalapeño og en cremet srirachadressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Oksebouillon
1 pakke
Sorte bønner
250 g
Hakket oksekød
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
½ stk
Jalapeno
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 2)
Skær halvdelen af jalapeño i tynde skiver og hak resten fint. TIP: Fjern kerner først, så bliver det mindre stærkt.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde ved middelhøj varme. Tilsæt hakket oksekød, Tex-Mex, salt* og peber*. Steg under omrøring, indtil gylden og gennemstegt, 5-7 min.
Tilsæt hakkede tomater, hakket jalapeño, bønner og væde (skyl eventuelt bønnerne, men væden gør chilin ekstra cremet), oksebouillon, vand* [1/2 dl I 1 dl], salt* og peber*, og rør rundt. Lad simre uden låg indtil tyknet, 8-10 min. Tag gryden af komfuret. Smag, og krydr med salt* og peber*. TIP: Spring jalapeño over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.
Bland fraiche [1/2 stk, 2P] og srirachasauce efter smag i en lille skål. Krydr med salt* og peber*.
Hak koriander fint.
Anret chili i skåle. Top med srirachafraiche, mozzarella, jalapeño skiver og koriander efter smag. Server med tortillachips at dippe med.