I aften frister vi med en mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Chili con carne med sorte bønner, hakkede tomater og Tex-Mex krydderi. Serveres med sprøde tortillachips, spicy jalapeño og en cremet srirachadressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
10 g
Sriracha
½ stk
Jalapeno
4 g
Oksebouillon
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
225 g
Hakket oksekød
1 pakke
Sorte bønner
5 g
Tex-Mex
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til kød
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til dressing
Flæk jalapeno, fjern kerner, og hak fint.
Skyl sorte bønner under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød med Tex-Mex, salt og et nip peber i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt hakkede tomater, jalapeno, sorte bønner, oksebouillon og vand, og lad simre uden låg i 8-10 min, eller indtil tyknet.
Smag til med salt og et nip peber.
Imens, bland fraiche og sriracha i en lille skål, og krydr med salt.
TIP: Spring jalapenoen og srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret chili i skåle.
Top med srirachadressing.
Server med tortillachips.