I aften frister vi med en mexicansk klassiker, som hele familien vil elske. Vi laver en lækker chili sin carne med kidneybønner, peberfrugt, chili, gulerod og rødløg. Den perfekte smag får chilien fra vores krydderiblandinger Tex-Mex og Jorden Rundt. Perfekt tilbehør er kogt ris, most avocado, crème fraiche og tortillachips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Koriander
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødløg
1 stk
Rød chili
1 stk
Grøn peberfrugt
2 stk
Gulerod
1 pakke
Kidneybønner
5 g
Tex-Mex
1 pakke
Hakkede tomater
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
1 stk
Avocado
½ dåse
Tomatpuré
150 g
Basmatiris
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
efter behov
Sukker (trin 4)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], rør rundt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Riv hvidløg fint. Hak rødløg fint. Flæk chili, fjern kerner, og hak fint. Skræl gulerod, og skær i små tern. Skær peberfrugt i små tern. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Tilsæt hvidløg, rødløg, chili, peberfrugt og gulerod, og lad simre under omrøring i 4-5 min. Tilsæt Tex-Mex og Jorden Rundt, og lad simre under omrøring i 1 min.
Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og kidneybønner, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 7-10 min, eller indtil tyknet. Smag til med sukker*, salt* og peber*.
Hak koriander groft. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske. Mos avocado med en gaffel i en lille skål. Tilsæt en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret ris og chili i skåle. Top med en klat creme fraiche og avocado. Drys med koriander. Server med tortillachips.