Blev du fanget af det spændende navn på denne ret? Vi lover, at du ikke bliver skuffet over resultatet! Vi koger bulgur med løg og kyllingebouillon, og topper med hakkede mandler og persille. Vi serverer vores bulgurpilaf med chutneyglaseret kylling, stegte gulerødder, frisk agurk og cremet hvidløgsyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
2 g
Curry-On
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
2 g
Kyllingebouillon
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Løg
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
2 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
4 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Hak løg fint. Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme. Steg løg i 1-2 min. Tilsæt vand [4 dl | 8 dl], og bring i kog. Tilsæt bulgur, kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk]. Sænk til middel varme, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og stil til side med låg på.
Krydr kylling med Curry-on og et nip salt. Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og vend med aprikoschutney. Placer hvidløg (uskrællet) i et hjørne af bagepladen. Bag i ovnen 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave. Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Steg gulerod i 4-5 min, eller indtil mør. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og tag panden af varmen.
Hak mandler groft. Hak persille groft. Skær agurk i 1 cm tern. Placer mandler i et hjørne af bagepladen, når kyllingen har 5 min tilbage.
Vend mandler og halvdelen af persille i gryden med bulgur. Pres hvidløg ud i en lille skål, og mos med en gaffel. Tilsæt yoghurt og et nip salt, og rør rundt. Skær kylling i skiver.
Anret bulgurpilaf, gulerod og agurk i dybe tallerkener. Dryp med hvidløgsyoghurt. Top med kylling. Drys med resterende persille.