Faldt du for det spændende navn på denne ret? Vi lover, at du ikke bliver skuffet over resultaterne! Vi koger bulgur med løg, og blander det med Goan Xacuti, hakkede mandler og persille. Vi serverer vores bulgurpilaf med chutneyglaseret kyllingebryst, stegte gulerødder og hvidløgsyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
280 g
Kyllingebryst
2 g
Curry-On
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
1 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Gulerod
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
1 stk
Agurk
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pose
Bredbladet persille
4 g
Goan Xacuti
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Hak løg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Steg løg i 1-2 min.
Tilsæt vand [3 dl | 4,5 dl], og bring i kog. Tilsæt bulgur og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], sænk til middel varme, og kog i 9-10 min, eller indtil 'al dente'. Tilsæt Goan xacuti, rør rundt, og stil til side med låg på.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling med Curry-on og et nip salt i 2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og vend med abrikoschutney. Placer hvidløg (uskrællet) i et hjørne af bagepladen, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Abrikoschutneyen kan i stedet serveres ved siden af.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tykke stave.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg gulerod i 4-5 min, eller indtil mør.
Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og tag panden af varmen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så går tilberedningen hurtigere.
Imens, hak mandler og persille groft.
Hak agurk fint.
Placer mandler i et hjørne af bagepladen, når kyllingen har 5 min tilbage.
Vend mandler og persille i gryden med bulgur.
Pres hvidløg ud i en lille skål, og mos med en gaffel. Tilsæt yoghurt, agurk og et nip salt, og rør rundt.
Skær kylling i skiver.
Anret bulgurpilaf og gulerod i dybe tallerkener.
Dryp med agurkeyoghurt.
Top med kylling.