Denne uges fisk byder på klassiske smagskombinationer, der passer til hele familien. Vi steger sej, og lader den derefter simre i en skøn sauce med smør, citron, hvidløg og dild. Vi serverer vores fisk med ovnstegte sesamkartofler, broccoli og en mild og cremet aioli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
500 g
Kartofler
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 stk
Citron
1 pose
Dild
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Broccoli
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ dl
Vand (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Steg i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak dild groft.
Skær citron i både.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Bland vand [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.
Skær broccoli i små buketter.
Fordel på bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 15 min.
TIP: Brug to bageplader til 4P.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen.
Steg fisk med et nip salt og peber i 3-4 min.
Tlsæt citronbouillon og smør [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 2-3 min, eller indtil fisken er gennemstegt.
Tilsæt spinat til bagepladen med kartofler og broccoli, og vend sammen.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fisk, kartofler og broccoli på tallerkener.
Øs med citronbouillon fra stegepanden.
Top med resterende dild.
Server med aioli og resterende citronbåde.