topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt sej

Citronstegt sej

med ovnstegte sesamkartofler og aioli

Denne uges fisk byder på klassiske smagskombinationer, der passer til hele familien. Vi steger sej, og lader den derefter simre i en skøn sauce med smør, citron, hvidløg og dild. Vi serverer vores fisk med ovnstegte sesamkartofler, broccoli og en mild og cremet aioli.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hvedefri
Allergener:
Selleri
Sesam
Æg
Sennep
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

1 stk

Citron

1 pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)590 kcal
Energi (kJ)2471 kJ
Fedt26.78 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat51.92 g
Sukker8.6 g
Protein32.12 g
Salt2.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Ovnsteg kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. 

Steg i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Forbered citronbouillon
2

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak dild groft.

Skær citron i både.

Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

Bland vand [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.

Bag broccoli
3

Skær broccoli i små buketter.

Fordel på bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.

Bag i ovnen i 15 min.

TIP: Brug to bageplader til 4P.

Steg fisk
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen.

Steg fisk med et nip salt og peber i 3-4 min.

Tilsæt citronbouillon
5

Tlsæt citronbouillon og smør [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 2-3 min, eller indtil fisken er gennemstegt.

Tilsæt spinat til bagepladen med kartofler og broccoli, og vend sammen. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret fisk, kartofler og broccoli på tallerkener.

Øs med citronbouillon fra stegepanden. 

Top med resterende dild.

Server med aioli og resterende citronbåde.