'Coq au vin'-inspireret pulled chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
'Coq au vin'-inspireret pulled chicken

'Coq au vin'-inspireret pulled chicken

med hvidløgsmos og frisk persille

Vi har lavet vores egen variant af den franske klassiker "Coq au vin", og vi er sikre på, at den vil blive jeres nye favoritret, når det skal være ekstra festligt. Vi blander pulled chicken, løg, gulerod og svampe i en fantastisk sauce med Worcestershire sauce, rødvin, tomat og hvidløg. Skønt tilbehør er en cremet hvidløgsmos og frisk persille.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Børnevenlig
Proteinrig
Allergener:
Soja
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

100 g

Champignon

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Kyllingebouillon

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja)

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

500 g

Bagekartoffel

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

3 spsk

Mælk (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ tsk

Sukker (trin 5)

1 dl

Vand (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2497 kJ
Kalorier (kcal)597 kcal
Fedt18.5 g
Mættet fedt6.4 g
Kulhydrat64.1 g
Sukker18.3 g
Protein43.6 g
Salt4.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag kylling
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].

Bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. 

Lav hvidløgsmos
2

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. 

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered grøntsager
3

Imens, hak gulerod (uskrællet) og løg fint. 

Hak svampe [½ pakke, 2P] groft.

Steg grøntsager
4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.

Steg løg, gulerod og svampe med et nip salt i 6-8 min, eller indtil bløde. 

Imens, træk kylling i strimler med to gafler.

Lav sauce
5

Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og Hvide Løjer & Urter til stegepanden med grøntsager, og steg i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [1 dl | 2 dl], Worcestershire sauce, kyllingebouillon, rødvinssauce og smør [1 spsk | 2 spsk], og lad simre i 3-4 min.

Tilsæt kylling, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 1 min.

Hak persille groft.

Server
6

Anret hvidløgsmos og kylling på tallerkener.

Top med persille og peber.