Vi har lavet vores egen variant af den franske klassiker "Coq au vin", og vi er sikre på, at den vil blive jeres nye favoritret, når det skal være ekstra festligt. Vi blander pulled chicken, løg, gulerod og svampe i en fantastisk sauce med Worcestershire sauce, rødvin, tomat og hvidløg. Skønt tilbehør er en cremet hvidløgsmos og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
100 g
Champignon
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Kyllingebouillon
1 dåse
Tomatpuré
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja)
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
500 g
Bagekartoffel
1 pose
Bredbladet persille
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 spsk
Mælk (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Sukker (trin 5)
1 dl
Vand (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].
Bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, hak gulerod (uskrællet) og løg fint.
Hak svampe [½ pakke, 2P] groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg, gulerod og svampe med et nip salt i 6-8 min, eller indtil bløde.
Imens, træk kylling i strimler med to gafler.
Tilsæt tomatpuré, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og Hvide Løjer & Urter til stegepanden med grøntsager, og steg i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [1 dl | 2 dl], Worcestershire sauce, kyllingebouillon, rødvinssauce og smør [1 spsk | 2 spsk], og lad simre i 3-4 min.
Tilsæt kylling, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 1 min.
Hak persille groft.
Anret hvidløgsmos og kylling på tallerkener.
Top med persille og peber.