En fantastisk lækker pastaret med masser af forskellige smage. Den cremede sauce består af pesto, bacon, plantebaseret Oatly iMat, ovnbagte grøntsager og lækre krydderier. Det smager også rigtig godt koldt, hvis der nu skulle være rester.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Tomat
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
140 g
Bacon, tern
60 g
Grøn pesto
(Indeholder Sulfitter, Mælk)
½ stk
Zucchini
1 pose
Basilikum
1 stk
Hvidløgsfed
125 ml
Oatly iMat
(Indeholder Gluten)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm halve skiver.
Hak tomat fint.
Fordel zucchini og tomat på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak basilikum groft.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 11-12 min, eller indtil 'al dente', når grøntsagerne har 12 min tilbage i ovnen.
Gem en smule pastavand [1/2 dl | 1 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Steg hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt iMat [1/2 pakke, 2P], grøntsagsbouillon og pastavand [2 spsk I 4 spsk], og rør rundt.
Lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt pesto, tomat, zucchini, pasta og bacon, og rør rundt.
Krydr med salt og peber.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt pastavand, hvis saucen virker tyk.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med høvlet ost og basilikum.