Der er kun én konge i rodfrugtimperiet, og det er kartoflerne. Sammen med gulerødder danner de en puré, der på charmerende vis komplementerer basilikumkrydret kylling. Æblesalaten forbinder smagene og afslutter den kulinariske cirkel.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12.5 g
Honning
½ stk
Zucchini
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
500 g
Kartofler
½ stk
Citron, økologisk
1 pose
Basilikum
280 g
Kyllingebryst
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
2 stk
Gulerod
1 stk
Æble
efter behov
Smør (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
Skræl kartofler og gulerod, og skær i 2 cm tern. Læg i en gryde med vand*, og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog i 10-12 min. Skær kylling i 2 cm strimler på et andet skærebræt.
Opvarm en smule olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på høj varme. Steg kylling i 2-3 min. Sænk til lav varme. Tilsæt honning [1/2 pakke, 2P], crème fraiche og sojasauce. Krydr med et nip salt* og peber*, og lad simre i 8-10 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Hak basilikum groft. Tilsæt basilikum (gem lidt til anretning) til panden med kylling.
Riv zucchini [1/2 stk, 2P] groft, og pres så meget væske ud som muligt. Skær æble i tynde skiver. Skær citron i både. Bland zucchini, æble, et skvæt citronsaft, et nip salt* og peber* og eventuelt en smule olivenolie* i en skål.
Hæld vand fra rodfrugter, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Smag til med salt* og peber*.TIP: Tilsæt en klat smør til mosen.
Anret kylling og gulerodsmos på tallerkener. Top med resterende basilikum. Server med æblesalat og citronbåde.