Cremet basilikumkylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet basilikumkylling

Cremet basilikumkylling

med sød gulerodsmos og saftig æblesalat

Der er kun én konge i rodfrugtimperiet, og det er kartoflerne. Sammen med gulerødder danner de en puré, der på charmerende vis komplementerer basilikumkrydret kylling. Æblesalaten forbinder smagene og afslutter den kulinariske cirkel.

Tags:
Børnevenlig
Proteinrig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honning

½ stk

Zucchini

300 g

Kyllingebryststrimler

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

500 g

Bagekartoffel

1 pose

Basilikum

1 stk

Æble

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

2 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 5)

3 spsk

Mælk (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)672 kcal
Energi (kJ)2812 kJ
Fedt22.6 g
Mættet fedt9.7 g
Kulhydrat71.2 g
Sukker26.1 g
Protein46.9 g
Salt3.7 g

Redskaber

Rivejern
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartoffel og gulerod
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartoffel og gulerod, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. 

Steg kylling
2

Skær kylling i 3 stykker på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt. 

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet, og sænk til lav varme.

Tilsæt honning [1/2 pakke, 2P], madlavningsfløde og sojasauce, og lad simre i 8-10 min, eller indtil saucen er tyknet og kyllingen er gennemstegt. Smag til med salt og peber.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav æblesalat
3

Imens, riv zucchini [1/2 stk, 2P] groft, og pres så meget væske ud som muligt.

Skær æble i tynde, halve skiver. 

Bland zucchini, æble og et nip salt og peber i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Tilsæt basilikum
4

Hak basilikum groft. 

Tilsæt basilikum til stegepanden, når kyllingen er færdig.

Lav gulerodsmos
5

Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber til gryden, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. 

TIP: Tilsæt en klat smør til mosen.

Server
6

Anret kylling og gulerodsmos på tallerkener. 

Server med æblesalat.