Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I dag laver vi en perfekt kogt risotto, som er vidunderligt cremet, og hvor risene stadig har en smule bid. Bagt græskar smager fantastisk i risotto, og timian, hvidløg, ost og smør giver det lille ekstra. Skønt tilbehør er en sprød pinjekerne-pangrattato og frisk rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Butternutsquash
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
1 pose
Timian
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Hvide Løjer & Urter
40 g
Rucola
150 g
Risottoris
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
6 dl
Vand (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl græskar [1/2 stk, 2P], og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 1 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil mør og gylden.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg panko og pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en lille skål.
Hak hvidløg og løg fint.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 1-2 min, eller indtil bløde. Tilsæt ris og Hvide Løjer & Urter, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.
Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.
Imens, hak timian [2 stilke | 4 stilke] fint.
Tag panden af varmen. Tilsæt finrevet ost, græskar, timian og smør [1 spsk I 2 spsk], og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Skyl rucola.
Vend rucola med et nip salt i en mellemstor skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret græskarrisotto i dybe tallerkener.
Top med pangrattato og rucola.