I aften laver vi en spændende kikærtekarry med masser af skønne ingredienser. Den vidunderlige karrysauce indeholder kikærter, kokosmælk og masser af dejlige krydderier. Spændende tilbehør er nødderis med mynte og koriander og en frisk gulerod-agurkesalat med lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
1 pose
Mynte & koriander
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)
250 ml
Kokosmælk
4 g
Mild Mahal
1 pakke
Kikærter
1 stk
Løg
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
1 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
1 stk
Lime
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 4)
Hak cashewnødder groft.
Opvarm en mellemstor gryde på middel varme.
Rist cashewnødder i 1-2 min, eller indtil gyldne.
Tilsæt smør [½ spsk | 1 spsk], og lad det smelte. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget!
Imens, hak løg fint.
Skær lime i både.
Skyl kikærter under koldt vand i en si.
Hak mynte og koriander fint.
Bland yoghurt og halvdelen af mynte og koriander i en lille skål, og smag til med salt og peber.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middel varme.
Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt karrypasta, grøntsagsbouillon og Mild Mahal, og lad simre i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt kokosmælk, kikærter og vand [2 spsk | 4 spsk], og lad simre i 4-5 min, eller indtil let reduceret.
Tilsæt limesaft [1/4 spsk | 1/2 spsk], og Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
Imens, skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd.
Bland gulerod, agurk, limesaft [1 spsk I 2 spsk], olivenolie [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt i en skål.
Vend resterende koriander og mynte i gryden med ris lige inden servering.
Anret ris og kikærtekarry i dybe tallerkener.
Server med gulerod-agurkesalat, abrikoschutney og urteyoghurt.