I aften laver vi en spændende kikærtekarry med masser af skønne ingredienser. Den vidunderlige karrysauce indeholder kikærter, kokosmælk og masser af dejlige krydderier. Spændende tilbehør er nødderis med mynte og koriander og en frisk gulerod-agurkesalat med lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
1 pose
Mynte & koriander
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Spelt, Hvede, Byg, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam)
200 ml
Kokosmælk
4 g
Mild Mahal
1 pakke
Kikærter
1 stk
Løg
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
1 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
1 stk
Lime
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 4)
Hak cashewnødder groft.
Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Rist cashewnødder i 1-2 min, eller indtil gyldne.
Tilsæt smør [½ spsk | 1 spsk], og lad smelte. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak løg fint.
Skær lime i både.
Skyl kikærter under koldt vand i en si.
Hak mynte og koriander fint.
Bland yoghurt og halvdelen af mynte og koriander, salt og peber i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middel varme.
Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt karrypasta, grøntsagsbouillon og Mild Mahal, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt kokosmælk, kikærter og vand [2 spsk | 4 spsk], og lad simre i 4-5 min, eller indtil let reduceret.
Tilsæt limesaft [1/4 spsk | 1/2 spsk], og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber.
Imens, skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd.
Bland gulerod, agurk, limesaft [1 spsk I 2 spsk], olivenolie [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt i en skål.
Vend resterende koriander og mynte i gryden med ris.
Anret ris og kikærtekarry i dybe tallerkener.
Top med abrikoschutney og urteyoghurt.
Server med gulerod-agurkesalat.