Til dagens middag har vi ladet os inspirere af den traditionelle ungarske ret paprikash – altså en kyllingegryderet smagt til med paprikapulver. Vi koger saucen på creme fraiche for ekstra cremethed og tilsætter tomatpuré, sojasauce og røget paprikapulver. Vi serverer vores kylling med kogte ris og en frisk salat med æble, kålblanding og gulerod.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Løg
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Røget paprika
4 g
Kyllingebouillon
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Langkornede hvide ris
75 g
Kålblanding, skåret
1 stk
Gulerod
½ stk
Æble
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Skær æble [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Bland æble, kålblanding [1/2 pose, 2P], gulerod, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling og løg i 3-4 min, eller indtil løgene er gennemsigtige.
Tilsæt sojasauce, røget paprika og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 1 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Sænk til middel varme.
Tilsæt crème fraiche og kyllingebouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet og gennemvarmet.
Anret ris og kyllingepaprikash i dybe tallerkener.
Server med æblesalat.