Cremet kyllinge-'paprikash'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet kyllinge-'paprikash'

Cremet kyllinge-'paprikash'

med langkornede ris og frisk æble-kålsalat

Til dagens middag har vi ladet os inspirere af den traditionelle ungarske ret paprikash – altså en kyllingegryderet smagt til med paprikapulver. Vi koger saucen på creme fraiche for ekstra cremethed og tilsætter tomatpuré, sojasauce og røget paprikapulver. Vi serverer vores kylling med kogte ris og en frisk salat med æble, kålblanding og gulerod.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kyllingebryststrimler

1 pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

1 stk

Løg

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Røget paprika

4 g

Kyllingebouillon

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Langkornede hvide ris

75 g

Kålblanding, skåret

1 stk

Gulerod

½ stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3778 kJ
Kalorier (kcal)903 kcal
Fedt42 g
Mættet fedt18 g
Kulhydrat80.3 g
Sukker16.2 g
Protein47.8 g
Salt5.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav æblesalat
2

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Skær æble [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Bland æble, kålblanding [1/2 pose, 2P], gulerod, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.

Steg kylling og løg
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling og løg i 3-4 min, eller indtil løgene er gennemsigtige.

Lav sauce
4

Tilsæt sojasauce, røget paprika og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 1 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt crème fraiche
5

Sænk til middel varme.

Tilsæt crème fraiche og kyllingebouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet og gennemvarmet.

Server
6

Anret ris og kyllingepaprikash i dybe tallerkener.

Server med æblesalat.