Cremet kyllingefrikassé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet kyllingefrikassé

Cremet kyllingefrikassé

med grønne bønner og smørvendte kartofler

Frikassé er en gryderet med lyst kød i små stykker, der serveres i en lys sauce med kødsaft og grønsager. Vores fantastiske variant indeholder kylling, løg, hvidløg, fløde, dild og citron. Vi serverer vores fyldige kyllingefrikassé med stegte gulerødder og grønne bønner, smørvendte kartofler, og frisk purløg.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Citron

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

400 g

Små kartofler

8 g

Kyllingebouillon

1 pose

Dild

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Løg

75 g

Grønne bønner

1 stk

Gulerod

1 pose

Purløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

¼ tsk

Salt til grøntsager

½ spsk

Olie til sauce

1 spsk

Smør til sauce

½ dl

Vand til sauce

1 spsk

Smør til kartofler

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3150 kJ
Kalorier (kcal)753 kcal
Fedt41.7 g
Mættet fedt25.7 g
Kulhydrat51.7 g
Sukker14.3 g
Protein42.5 g
Salt4 g

Fremgangsmåde

Tilbered kylling
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, krydr med salt og Hvide Løjer & Urter, og bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemtilberedt.

Træk færdigbagt kylling i strimler med to gafler.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Kog kartofler
2

Imens, kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Forbered grøntsager
3

Hak løg groft.

Hak dild fint.

Hak purløg fint.

Skær citron i både.

Steg grøntsager
4

Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.

Skær ender af grønne bønner, og skær i 2 cm stykker.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod og grønne bønner med salt i 2-3 min.

Overfør til en skål med låg.

Lav frikassé
5

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middel varme.

Steg løg med et nip salt i 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæt madlavningsfløde, dild, kyllingebouillon, smør, vand og et nip salt, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.Tilsæt kylling, kødsaft fra bagepladen og citronsaft, og vend sammen.

Vend smør i gryden med kartofler lige inden servering.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
6

Anret frikassé, grøntsager og kartofler i dybe tallerkener.

Top med purløg og et nip peber.