Laksa er en krydret nudelret som er yderst populær i Sydøstasien. Vores skønne variant indeholder udonnudler, ovnbagte østershatte, sukkerærter, løg, gulerod, hvidløg, kokosmælk, sojasauce, karrypasta og Ga-Laksa krydderi. Vi topper vores laksa med saltede peanuts, spicy chili og frisk koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
1 pose
Koriander
½ pose
Sukkerærter
2 stk
Hvidløgsfed
150 g
Udonnudler, tørrede
(Indeholder Gluten, Hvede)
g
Udonnudler
(Indeholder Gluten, Hvede)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
½ stk
Rød chili
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
180 ml
Kokosmælk
100 g
Østershatte
½ tsk
Salt til svampe
1 dl
Gemt nudelvand
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Fordel svampe på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil gyldne.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde.
Gem en kop nudelvand, og hæld resten fra.
Skyl nudler under koldt vand i en si.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Halver sukkerærter på langs.
Halver lime.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg, Ga-Laksa og karrypasta, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt kokosmælk, sojasauce og nudelvand, og bring i kog.
Sænk til middellav varme, og lad simre i 3 min.
Tilsæt sukkerærter, og lad simre videre i 3 min.
Tilsæt nudler til stegepanden, og vend sammen.
Tilsæt limesaft, salt og et nip peber.
Anret laksa i dybe tallerkener.
Top med svampe og koriander.
Drys med peanuts og chili.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.