Cremet østershatte-'laksa'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet østershatte-'laksa'

Cremet østershatte-'laksa'

med saltede peanuts og frisk koriander

Laksa er en krydret nudelret som er yderst populær i Sydøstasien. Vores skønne variant indeholder udonnudler, ovnbagte østershatte, sukkerærter, løg, gulerod, hvidløg, kokosmælk, sojasauce, karrypasta og Ga-Laksa krydderi. Vi topper vores laksa med saltede peanuts, spicy chili og frisk koriander.

Allergener:
Gluten
Hvede
Jordnødder
Soja
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

½ pose

Sukkerærter

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Udonnudler, tørrede

(Indeholder Gluten, Hvede)

g

Udonnudler

(Indeholder Gluten, Hvede)

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder Sennep)

½ stk

Rød chili

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

180 ml

Kokosmælk

100 g

Østershatte

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til svampe

1 dl

Gemt nudelvand

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2576 kJ
Kalorier (kcal)616 kcal
Fedt25.6 g
Mættet fedt15.3 g
Kulhydrat79.1 g
Sukker12.6 g
Protein17.9 g
Salt5.4 g

Fremgangsmåde

Bag svampe
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Fordel svampe på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil gyldne.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Kog nudler
2

Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde.

Gem en kop nudelvand, og hæld resten fra.

Skyl nudler under koldt vand i en si.

Forbered grøntsager
3

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Halver sukkerærter på langs.

Halver lime.

Lav laksa
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt hvidløg, Ga-Laksa og karrypasta, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt kokosmælk, sojasauce og nudelvand, og bring i kog.

Sænk til middellav varme, og lad simre i 3 min.

Tilsæt sukkerærter, og lad simre videre i 3 min.

Tilsæt nudler
5

Tilsæt nudler til stegepanden, og vend sammen.

Tilsæt limesaft, salt og et nip peber.

Server
6

Anret laksa i dybe tallerkener.

Top med svampe og koriander.

Drys med peanuts og chili.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.