Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Østershat har en markant umamismag og passer perfekt i en cremet sauce med pasta. I aften laver vi en fortryllende sauce med crème fraiche, ost, smør, spinat, misopasta og pastaen rigatoni - som er kendt for at være en rigtig saucetyv. Vi topper med en sprød urte-pangrattato med panko, solsikkefrø og persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
2 stk
Hvidløgsfed
15 g
Misopasta
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
200 g
Østershatte
1 pose
Bredbladet persille
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Løg
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
20 g
Solsikkefrø
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
2 spsk
Smør (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg panko og solsikkefrø i 3-4 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Krydr med salt og peber, og overfør til en skål.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en samme stegepande på middelhøj varme.
Riv svampe i mindre stykker direkte i stegepanden, og steg i 2-3 min, eller indtil brunet. Tilsæt løg, og steg videre i 3-4 min, eller indtil møre.
Imens, skyl spinat.
Hak persille og hvidløg fint.
Tilsæt hvidløg, grøntsagsbouillon og misopasta [½ pakke, 2P], og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt crème fraiche, pastavand [1,5 dl | 3 dl], finrevet ost, pasta, smør [2 spsk | 4 spsk] og spinat, og lad simre i 1-2 min, eller indtil saucen er tyknet og spinaten er faldet sammen.
Bland persille i skålen med pangrattato.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tør.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med pangrattato.