topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet rejepasta

Cremet rejepasta

med stegte grøntsager og frisk dild

Er I en familie, der elsker pasta? Så er det måske på tide at prøve en ny pastaopskrift! Det hjælper vi med i aften, når vi laver en skøn rejepasta. Vi koger spaghetti som vi blander med stegte rejer, rødløg, porre og hvidløg. Retten bliver lækkert cremet af creme fraiche, og får et spændende twist af dild og citron!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Krebsdyr
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Dild

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Porre

1 stk

Gulerod

1 stk

Citron, økologisk

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

1 pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 pakke

Spaghetti

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3817 kJ
Kalorier (kcal)912 kcal
Fedt33.7 g
Mættet fedt16.5 g
Kulhydrat108.6 g
Sukker15.9 g
Protein35.8 g
Salt2.4 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Hak løg og hvidløg fint. Skær porre i 1 cm halve skiver. Skræl gulerod, og riv groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Hak dild fint. Hak rejer groft på et andet skærebræt.

Steg rejer
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt rejer og halvdelen af hvidløg, og krydr med et nip salt* og peber*. Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. Overfør rejer til en lille skål, og tilsæt et stort skvæt citronsaft.

Kog pasta
3

Tilsæt pasta til gryden med kogende vand*, og kog i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'. Gem en smule pastavand [1,5 dl | 3 dl], og hæld resten fra. Vend pasta med en smule olivenolie* i gryden.

Steg grøntsager
4

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg løg, porre og resterende hvidløg i 2-3 min. Tilsæt gulerod, og steg videre i 3 min.

Lav sauce
5

Tilsæt creme fraiche, pastavand [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon, citronskal, dild (gem lidt til anretning) og salt [¼ tsk | ½ tsk], og lad simre i 4-5 min. Krydr med et nip peber*. Tilsæt pasta og rejer, og vend sammen. TIP: Tilsæt mere pastavand, hvis saucen er for tyk.

Server
6

Anret pasta i skåle. Drys med resterende dild. Server med citronbåde.