Er I en familie, der elsker pasta? Så er det måske på tide at prøve en ny pastaopskrift! Det hjælper vi med i aften, når vi laver en skøn rejepasta. Vi koger spaghetti som vi blander med stegte rejer, rødløg, porre og hvidløg. Retten bliver lækkert cremet af creme fraiche, og får et spændende twist af dild og citron!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Dild
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Porre
1 stk
Gulerod
1 stk
Citron, økologisk
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pakke
Spaghetti
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Hak løg og hvidløg fint. Skær porre i 1 cm halve skiver. Skræl gulerod, og riv groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Hak dild fint. Hak rejer groft på et andet skærebræt.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt rejer og halvdelen af hvidløg, og krydr med et nip salt* og peber*. Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. Overfør rejer til en lille skål, og tilsæt et stort skvæt citronsaft.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand*, og kog i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'. Gem en smule pastavand [1,5 dl | 3 dl], og hæld resten fra. Vend pasta med en smule olivenolie* i gryden.
Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg løg, porre og resterende hvidløg i 2-3 min. Tilsæt gulerod, og steg videre i 3 min.
Tilsæt creme fraiche, pastavand [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon, citronskal, dild (gem lidt til anretning) og salt [¼ tsk | ½ tsk], og lad simre i 4-5 min. Krydr med et nip peber*. Tilsæt pasta og rejer, og vend sammen. TIP: Tilsæt mere pastavand, hvis saucen er for tyk.
Anret pasta i skåle. Drys med resterende dild. Server med citronbåde.