Er I en familie, der elsker pasta? Så er det måske på tide at prøve en ny pastaopskrift! Det hjælper vi med i aften, når vi laver en skøn rejepasta. Vi koger spaghetti som vi blander med stegte rejer, rødløg, porre og hvidløg. Retten bliver lækkert cremet af crème fraiche og ost, og får et spændende twist af dild og citron!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Dild
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Porre
1 stk
Gulerod
½ stk
Citron
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder Mælk)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skær løg i tynde skiver og citron [½ stk, 2P] i både.
Hak hvidløg og dild fint.
Skær porre [½ stk, 2P] i 1 cm halve skiver.
Skræl gulerod, og riv groft.
Hak rejer fint på et andet skærebræt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt rejer og halvdelen af hvidløg, og krydr med et nip salt og peber. Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt.
Overfør rejer til en lille skål, og tilsæt et stort skvæt citronsaft.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1,5 dl | 3 dl], og hæld resten fra.
Vend pasta med en smule olivenolie i gryden.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, porre og resterende hvidløg i 2-3 min.
Tilsæt gulerod, og steg videre i 3 min.
Tilsæt crème fraiche, pastavand [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon, dild (gem lidt til anretning) og salt [¼ tsk | ½ tsk], og lad simre i 4-5 min. Krydr med et nip peber.
Tilsæt pasta og rejer, og vend sammen.
TIP: Tilsæt mere pastavand, hvis saucen er for tyk.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med høvlet ost og resterende dild.
Server med citronbåde.